Tuesday, December 31, 2019

Berbaloi Ke Pergi Nami Island?
Assalamualaikum & Hello Sunchasers| Pulau Nami yang terletak di Seoul  Korea Selatan merupakan salah satu lokasi wajib  datang  buat  para pelancong yang  berkunjung ke bumi kimchi ni. Rasanya rata rata pelancong dari Malaysia kenal akan pulau comel ini disebabkan penangan drama korea Winter Sonata. Daripada drama tu, kita dapat tengok keindahan Pulau Nami ni waktu musim sejuk yang ternyaa memukau. Saya pun tak terkecuali lah, memang sejenis yang layan drama drama sendu Korea juga masa zaman-zaman baru nak baligh dulu. Cumanya, waktu tengok drama ni dulu, hanya sekadar mampu kagum je lah dengan keindahan negara Korea Selatan ni, especially Pulau Nami,  tapi langsung tak pernah terlintas untuk datang dan tengok  dengan mata kepala sendiri.


Friday, December 6, 2019

Tempat Makan Best Di Kulim | Restoran Makanan Western S'Antik Cafe
Assalamualaikum & Hello Sunchasers| Harap korang semua sihat walafiat belaka lah ya. Kami berdua Alhamdulillah baik baik sahaja. Entri kali ni saya nak kongsikan dengan korang satu restoran yang agak unik di Kulim ni. Restoran ni kami jumpa secara tak sengaja sebenarnya, minggu lepas, Hana teringin nak makan western dan memandangkan kami ni jarang sangatlah keluar makan di area Kulim ni, jadinya tak pasti pun restoran mana yang ada western food yang best di Kulim ni. Jadi, kitorang just sepakat untuk berhenti dekat restoran western pertama yang kitorang akan nampak sepanjang perjalanan nak ke Giant Kulim ni. Serah pada takdir gitu kan. Haha. Dan pemenangnya jatuh kepada restoran western S’Antik Cafe! Haa itulah restoran western pertama yang kami nampak sepanjang perjalanan dari rumah kami nak ke Giant Kulim. (Tempat Makan Best Kulim Part 2 & Tempat Makan Best Kulim Part 3)


Wednesday, December 4, 2019

'Roadtrip' ke Terengganu | Tempat Makan Mesti Cuba di Kuala Terengganu
Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Entri kali ni adalah tentang satu roadtrip. Roadtrip ke Kuala Terengganu untuk raikan dua orang rakan baik kami yang bakal berkahwin awal tahun depan. 5 watak utama dalam entri kali ni adalah Hana Kimi, Nurul (Bride), Nashriq (Groom) & Aiman (Biro Aktiviti). Ya, kami ada Biro Aktiviti..Haha over ja kan. Sedikit pengenalan, Nurul kerja sebagai Doktor di Hospital di Kuala Terengganu , Nashrik Cikgu di KL dan Aiman sebagai PA juga di KL. Jadi untuk meraikan The Bride, kami semua setuju untuk buat 'Bachelor/ette ' party ni di Terengganu. Aiman dan Nashriq naik bas manakala saya dan Hana roadtrip naik kereta ke sana. Btw, kalau nak terus baca tentang tempat makan menarik di Kuala Terengganu boleh ctrl+f  "TMBKT".