Jom Bercuti Bersama KOPETRO!

Sunday, July 25, 2021

Update from Chasing The Sun | Kimi Masuk TV3 and MORE!

Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Harap korang semua dalam keadaan yang baik dan sihat walafiat ya. Insha Allah, sama samalah kita jaga diri masing masing dan harapnya ada lah cahaya dan hikmah disebalik pengorbanan dan kesukaran yang kita hadapi ni.

Seperti yang korang boleh tengok di blog kami ni, kami pun macam dah hilang semangat sekejap untuk update anything kat sini. Well sebenarnya bukan dah hilang semangat, cuma literally dah tak boleh nak travel, so tiadalah cerita yang nak dikongsi.

Anyway, entri kali ni sekadar nak kongsi sedikit update terbaru dari kami berkaitan (mungkin ada yang tak berapa nak berkaitan sangat) dengan blog ni. Korang layan sajalah ya.


1. Kimi Masuk TV | Baru baru ni kalau korang tengok I Can See Your Voice Malaysia Musim 4 Episode 9, tetiba ada muka Kimi kat dalam tu masuk sebagai "Penyanyi Sebenar" dan membawa watak Travel Blogger. Memang lain macam sungguh pengalaman recording untuk rancangan TV ni. Dan waktu tayangan tu, berdebar dia dah hampir sama macam berdebar nak kahwin oi! haha. ICYVM MUSIM 4 EPISODE 9 

Ada yang tanya, kenapa tak plug or sebut nama blog waktu show tu berlangsung. Well actually, tak dibenarkan pun nak plug blog waktu tu, so thats why. Apa apa pun, it was a good experience! Tapi takmau dahhh go through the nervousness!


2. Chasing The Sun Bakal Pindah Office | Untuk pengetahuan korang, kami bakal berpindah ke rumah baru, InshaAllah pertengahan bulan 8 ni. Process pembelian dah hampir sangat nak selesai tapi sebab PKP, beberapa step akhir tergendala seketika. Doakan semuanya berjalan lancar ya! Kalau ada peluang, nanti kami buat a little house and office tour okay.