The Hatyai Notes

Trip ke Hatyai menaiki Train & Grab
Sementara bercuti menunggu penempatan ke hospital,saya dan seorang lagi kawan telah membuat keputusan untuk bercuti.Isunya ialah ke  manakah destinasi yang mampu kami lawati memandangkan kami tidak bergaji..hehe..Maka tercetuslah idea untuk backpack ke Hatyai .Saya ingin kongsikan pengalaman pertama kami berdua menaiki train ke Hatyai.Akan saya kongsikan juga tips menarik menaiki grab sebagai pengangkutan utama sepanjang di sana.

The Cambodia Report

How we had a great trip in Siem Reap for 4 Days 3 Nights with only USD 115?
Forgotten kingdom| Mengapakah Angkor Wat sering dikaitkan dengan ‘the lost city of Angkor’? Apa agaknya yang berlalu di sini dahulu? Menyingkap kembali sejarah, kompleks Angkor ini telah didiami oleh kerajaan Agraria, iaitu sebuah tamadun awal di Asia Tenggara. Namun, ketika Angkor Wat ditemui oleh pengembara dari Perancis di tengah-tengah hutan belantara, kompleks Angkor ini kosong seolah-olah sudah lama ditinggalkan. Persoalannya, ke mana perginya kerajaan di sini? Seni bina Angkor Wat jelas sekali menunjukkan pembentukan sebuah kerajaan di sini dahulu. Ada juga mitos yang mengatakan bahawa Angkor Wat ini dahulunya didiami oleh jin. Walaupun agak tak logik, tapi inilah kepercayaan penduduk setempat. 

The Korea Manual

KENAPA ANDA PERLU MELANCONG KE KOREA?
“Korea, lagi? Hmm. Bosan.”
“Asyik-asyik dengar cerita orang pergi Korea, macam takde tempat lain.”
“Orang yang minat Kpop je pergi travel kat Korea ni.."