Jom Bercuti Bersama KOPETRO!

Saturday, October 16, 2021

Tempat Makan Best Di Baling | Mesti Try Nasi Dalca PappaAbu's Kopitiam ni Kalau Sampai Baling!

Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Alhamdulillah guyss! Kita dah boleh travel rentas negeri semula. Lega sangat sangat sebab lepas ni dah boleh kembali ke jadual travel untuk CTS ni seperti biasa. Lepas ni tak perlu sangkut dalam jem dekat SJR dah. Tapi ingat ye korang, patuhi SOP sebaik yang mungkin. Sama-sama kita jadi rakyat yang bertanggungjawab okay!

Dalam entri kali ni kami nak kongsikan satu lokasi tempat makan yang best dekat Baling, Kedah. Ni kira lokasi yang sedang viral dan bakal bertambah viral la lepas ni memandangkan org ramai dah boleh travel semula kan. Lokasinya adalah Nasi Dalca PappaAbu's Kopitiam . Beberapa hari yang lepas, kami ada urusan di Baling dan ada yang recommend untuk kami cuba Nasi Dalca di sini. Curious dan teringin nak tau apa yang best dekat sini, kami pun try.

Saturday, October 2, 2021

Hotel Tour #13 : Lone Pine, Batu Ferringhi Penang | Berbaloi Ke Stay Kat Hotel Tepi Pantai Ni?


Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Harap korang semua sihat walafiat. Entri kali ni kami nak bawa korang tour di sebuah hotel yang selalu sahaja berada dalam senarai senarai hotel paling best di Penang. Hotel apakah itu? Haa namanya Lone Pine, lokasinya di Batu Ferringhi, Pulau Pinang. Sedikit nak kongsi dengan korang, kami memang dah lama dah tau tentang Lone Pine ni, setiap kali terasa nak stay somewhere yg fancy di Penang, mesti nama Lone Pine ni akan naik. Tapi sebelum ni tak pernah plan sampai jadi. Kalini, sebab dah lama dok menabung (PKP punya pasai), so kita redah kasi jadi! Jom kita ronda ronda Lone Pine



Lokasi | Macam yang kami cakap tadi, Lone Pine ni terletak di Batu Ferringhi, entrance dia memang betul betul depan Petronas Batu Ferringhi tu, so bab location, memang terbaik lah. Ada access terus ke pantai dan kedai kedai makan pun sangat dekat, jalan kaki je kalau nak jalan cari makan kat area situ. Also dekat compound Lone Pine ni ada kawasan private yang customers diorang boleh picnic di bawah pohon pohon pokok Pine. Nice gila.