Wednesday, February 26, 2020

Kami Cuba Lemang To'Ki Di Bentong | Sedap Sangat Kah?
Assalamualaikum & Hello Sunchasers| Nak dijadikan cerita, baru-baru ini saya dan keluarga telah berkunjung ke Lemang To'Ki yang terletak di Bentong Pahang untuk bersarapan pagi. Gigih kan dari KL menuju ke Pahang pagi-pagi? Tapi disebablan teringin punya pasal setelah mendengar abang dan kakak ipar saya berceloteh tentang keenakan lemang kat situ, terus terbuka selera. Bila di google pula tentang tempat ini, rata-rata mengatakan breakfast kat sini memang 15/10. Ni yang buat lagi terliur ni. So kami pun bergeraklah kesana untuk menjawab persoalan, sedap sangat ke Lemang To'Ki ni?


Friday, February 14, 2020

Makanan Halal Di Sydney, Australia
By Chasing The Sun Guest Writer

Halal Food in Sydney, Australia | Assalamualaikum semua. Hai! Bagi muslim travelers, soalan yang paling famous apabila nak bercuti ke negara yang majoriti penduduknya bukan Muslim semestinya tak lain tak bukan adalah - Dekat mana nak cari makanan halal yang sedap? Kan? Bercuti bercuti juga, namun kegembiraan perut memang tetap menjadi prioriti! Untuk entry kali ini, saya akan share tentang tempat-tempat makanan halal di Sydney, Australia. Ini adalah berdasarkan pengalaman saya menetap di Sydney selama empat tahun dan waktu bawa visitors jalan jalan.

Saturday, February 8, 2020

Hotel Tour #3 : A'Moss Farmstay Cameron Highland | Igloo-like Glamping Experience
By Chasing The Sun  Guest Writer

A'moss Farmstay Cameron Highland Review | Last minit plan utk singgah honeymoon ke Cameron Highland on the way balik ke KL.Book the dome dengan harga RM200 include tax.Ikut sahaja direction google map,penginapan ini terletak di Brinchang.Drive melalui kawasan jalan yang agak sempit,hanya memuatkan satu kereta dalam satu satu masa.Nervous jugak sbb jalan sempit dan di lereng bukit.On the way ke kawasan penginapan tu,anda akan melalui ladang teh di sekitarnya.Almost 20 minit barulah sampai ke tempat tersebut.

Tuesday, February 4, 2020

Hotel Tour #2: Royale Chenang Resort | Perkampungan English di Pulau Langkawi
Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Kalau korang ada plan nak pergi ke Langkawi dan masih belum book hotel lagi, mari sini saya nak cadangkan satu hotel yang tengah up and coming now dekat area Pantai Tengah (5 minit away dari Pantai Chenang). Nama hotelnya, Royale Chenang Resort dan hotel ni baru sahaja dilancarkan pada Januari 2019. Beberapa minggu yang lepas, saya sendiri berpeluang menginap di hotel yang cantik ni dan sajalah nak bawa korang tengok sekitar kawasan Royale Chenang Resort ni.


Sunday, February 2, 2020

Perkara Korang Perlu Tahu Sebelum Pergi Ke ESCAPE Park Penang | TIPS & Update
Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Kita kembali lagi dalam rancangan ESCAPE yang dulu bukanlah yang sekarang! Untuk pengetahuan korang, sejak blog ni dilancarkan pada November 2018, entri yang paling dapat banyak view dari carian Google adalah entri tentang tips & tricks bermain di ESCAPE Theme Park yang ditulis Hana. Ramai rupanya peminat aktiviti high ropes dan adrenaline junkie kat utara ni yer. Haha.. Memandangkan sekarang ESCAPE pun memang ada tarikan terbaru dan kami pun ada beberapa update nak dibuat dalam perkongsian kami yang terdahulu, so last few weeks team Chasing The Sun pergi ke Escape Theme Park sekali lagi! Berikut adalah tips dan update yang korang perlu tahu tentang Escape Theme Park!