Pakej Bajet Island Hopping Semporna!Powered by 12Go system

Wednesday, November 30, 2022

7 Tempat Wajib Pergi di Negeri Perlis Indera Kayangan

Assalamualaikum & hello Sunchasers | Pada entry kali ini, kami akan kongsikan tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di negeri Perlis Indera Kayangan! Semenjak dua menjak ni kalau korang perasan, ramai sangat orang share lokasi-lokasi menarik di negeri Perlis, daripada port tangkap gambar OOTD sampailah ke port makan menarik, semuanya ada! Disebabkan kerap sangat lalu dekat timeline, kami pun ambil keputusan untuk explore negeri Perlis. Banyak lagi tempat yang kami tak sempat nak cover, inshaAllah akan perli lagi next time.
Tuesday, November 29, 2022

Hotel Review : The Datai Langkawi | Hotel PALING MAHAL Kitorang Pernah Stay, Berbaloi Kah?
Assalamualaikum & hello sunchasers | Pada entry kali ni kami akan kongsikan pengalaman kami menginap di The Datai, Langkawi. Sememangnya pengalaman yang tak dapat dilupakan sampai sekarang. The Datai ni merupakan salah sebuah hotel yang berada dalam kategori small luxury hotels of the world. Lokasi hotel ni agak jauh dari pekan, nun dekat kawasan hutan berdekatan dengan Andaman Sea. Yes, bersebelahan dengan Andaman Resort yang terbakar semasa pkp tempoh hari. 

Walau pun jauh ke dalam, terasa berbaloi sangat stay kat sini sebab pengalaman menginap di The Datai memang lain dari yang lain, terasa luxury dan dekat dengan nature. Kalau korang memang nak cari tempat yang jauh dari kesibukan kota, dekat dengan kehijauan flora dan fauna, dan dekat pula dengan pantai, inilah tempatnya. Seriously best!