Pakej Bajet Island Hopping Semporna!Powered by 12Go system

Wednesday, September 25, 2019

Bintang Malaysia: Karya Anak Muda Untuk Rakyat Malaysia
Bersempena dengan bulan Kemerdekaan dan Hari Malaysia pada tahun ini, sekumpulan belia yang terdiri daripada pelbagai kaum telah menghasilkan sebuah lagu berserta muzik video yang menampilkan nilai-nilai perpaduan kaum dan etnik di Malaysia. Lagu yang berjudul ‘Bintang Malaysia’ itu merupakan idea asal saudara Muhammad Syafiq Farhan Boo dan digubah oleh saudara Khairul Daniel (KD) serta melibatkan 7 orang penyanyi yang rata-ratanya boleh bertutur dalam pelbagai bahasa. Meernash, Aiman Thumb, Rhainnatasha, Anis Athilah, Priyashankari, Fidelia Johny serta Farhan Boo sendiri telah mengambil masa selama dua hari untuk rakaman vokal bagi lagu Bintang Malaysia tersebut dan hanya mengambil masa sehari bagi rakaman projek muzik video patriotik ketiga peribadi beliau.Saturday, September 21, 2019

Kembara Sabah V.1 - Tabin Wildlife Resort | 2 Hari 1 Malam Mendekati Alam
Assalamualaikum & Hello Sunchasers! 11hb - 15hb September tempoh hari saya telah berkesempatan untuk menyertai Media FAM Trip ke Lahad Datu & Sandakan Sabah. Sedih terpaksa tinggalkan Hana untuk beberapa hari tapi pada masa yang sama, teruja untuk kenali rakan-rakan baru dan terokai keindahan alam Negeri di Bawah Bayu, Sabah.

Kalau ada yang ikut saya di Instagram (@Kimijamai) pasti perasan untuk gambar-gambar di Sabah tempoh hari, saya turut sertakan #VisitMalaysia2020 dan #VisitSandakan sebagai satu initiatif untuk mempromosikan produk produk perlancongan khususnya di Sandakan dan Lahad Datu, Sabah ini. Untuk perkongsian kali ini, saya ingin membawa korang semua masuk jauh ke dalam hutan, bebas dari sesak dan kekalutan bandar, untuk mendekati alam di Tabin Wildlife Resort, Lahad Datu.6 Makanan Tradisi Pantai Timur Kita Perlu Tahu!

Assalamualaikum readers | Negara kita Malaysia sememangnya popular dengan makanan. Sebut sajalah bila dan di mana, rakyat Malaysia pasti tidak akan menolak pelawaan untuk makan kan? Pernah berkunjung ke negeri-negeri di Pantai Timur Semenanjung Malaysia? Apa istimewanya yang ada di sini? Menjadi kebiasaan di negara kita untuk mempunyai makanan tradisi masyarakat tempatan walau di mana sahaja kita berada dan negeri-negeri di Semenanjung Pantai Timur juga tidak terkecuali. Berikut adalah makanan tradisi yang popular di negeri-negeri Pantai Timur Semenanjung Malaysia khususnya Kelantan, Terengganu dan Pahang. 

Tuesday, September 17, 2019

Harley's Burgers & Roasters : Burger Segar Untuk Penggemar Burger Sejati
Assalamualaikum Sunchasers! Harap korang semua sihat walafiat dan dalam lindungan dan rahmat Tuhan ok. Saya baru sampai ke rumah selepas 5 Hari 4 Malam meneroka keindahan alam di Negeri di Bawah Bayu, Sabah. Akan saya tuliskan catatan sepanjang saya di sana dalam entri yang lain kerana entri kali ni adalah tentang makanan! 

Sejurus tiba dari Sabah, alang-alang dah berada di KL, saya buat keputusan untuk tambah satu entri bagi kembara makanan untuk Chasing The Sun ni dan kali ini pilihan saya adalah untuk cuba restoran burger yang diinspirasikan daripada In-N-Out Burger dari Amerika Syarikat di mana kesegaran bahan adalah fokus utama. Restoran yang saya maksudkan adalah Harley's Burgers & Roasters yang terletak di Cyberjaya.

Friday, September 6, 2019

Sandakan Food & Agriculture Festival 2019

Sandakan Food Festival Datang Lagi!

Assalamualaikum Sunchasers! Sandakan Food Festival kali ke-2 kembali lagi September ini setelah mendapat permintaan ramai selepas penganjurannya buat kali pertama, kali ini pesta ini datang dalam format baru yang merangkumi pengeluaran pertanian di Bandar Sandakan. Dikenali sekarang sebagai Sandakan Food & Agriculture Festival, ia akan menawarkan pelbagai hidangan makanan yang sedap dan unik serta hasil pertanian tempatan yang dibawa dari pedalaman Sandakan.

Monday, September 2, 2019

Lopburi : 5 Perkara Perlu Tahu!
Wilayah Bunga Matahari Lopburi, Apa Yang Perlu Anda Tahu!
Assalamualaikum Sunchasers! Harapnya semua berada dalam keadaan yang baik dan semoga apa yang kita buat hari mendekatkan kita dengan impian dan cita-cita kita ok! Anyway, salah satu cita-cita saya untuk blog Chasing The Sun ni adalah untuk berada di halaman pertama di carian Google untuk seberapa banyak keyword yang boleh! Alhamdulillah, semakin hari semakin dekat dengan cita-cita kecil tu. Keyword yang sedang saya cuba untuk dapatkan perhatian google sekarang adalah 'makanan halal manila' dan 'makanan halal lobpuri'. Sekarang ni rasanya berada di halaman pertama ataupun kedua, goal kecil yang berjaya dicapai blog ni! Terima kasih kepada korang semua yang membaca juga ya. Doakan blog ni semakin maju selepas ni ya.