Friday, July 24, 2020

20 Pulau Wajib Dilawati Di Malaysia | Korang Dah Sampai Kat Pulau-Pulau Ni?

Assalamualaikum & Hello Sunchasers | Negara kita Malaysia terkenal dengan pulau-pulau yang cantik dengan pasir yang putih dan air laut yang sejernih kristal. Tapi kan, kalau kami suruh untuk korang namakan 10 pulau yang ada kat Malaysia ni atau 10 pulau tercantik kat Malaysia ni, mampu tak korang senaraikan? Haha. Jadi, sama ada korang sampai ke blog ni sebab memang korang tengah cari info tentang pulau-pulau di Malaysia atau korang memang Sunchasers yang selalu jengah blog ni, marilah kita sama-sama kenali 20 pulau yang telah menjadikan negara kita ni antara lokasi pilihan terbaik bagi para pencinta pulau dan juga penggemar aktiviti scuba diving mahupun snorkeling (susunan adalah random).
























Pulau mana kah yang korang pernah sampai? Kami setakat ni baru sampai Langkawi, Penang & Perhentian. Haha. Noob gila kan? Kami baru tahu rupanya memang ada travelers yang memburu pulau dan target untuk pergi ke setiap pulau yang ada kat Malaysia ni. Adakah korang salah sorang dari mereka? Kalau yaa, marilah kongsi gambar dan pengalaman korang sebagai pemburu pulau tu! Mesti menarik. Ok guys, setakat ini sahaja dulu untuk kali ni. Harap entri dapat lah bagi idea kat korang, pulau mana yang pergi next ok! Jumpa lagi di lain entri, Assalamualaikum.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 comments: