Hotel Tour : The Lost Paradise Resort | Bali in Penang

By Chasing The Sun - November 16, 2019

By Chasing The Sun Guest Writer

Assalamualaikum semua Otak seminit.Last minit staycation.Nak share satu tempat cantik and hipster kat Penang,so korang boleh try next time kalau datang Batu Feringghi.So off 5 hari,bebas dari hospital.Weehoo.Sampai rumah duk fikir mana boleh pegi utk chill chill.Kusut la katakan duk hospital,eh memang kusut pon.Takde specific place nak pegi sebab dah bnyk kali explore Penang.Aim nak pegi hotel/resort cantik and specifically tepi pantai untuk berehat.


So,let's chillin
The Lost Paradise Resort,resort tepi pantai berkonsepkan Bali.
  1. Deko-nya sangat Bali-vibe, cantik, tenang.Mmg dari A to Z perincian bangunan dan dekorasi resort membuatkan korang rasa mcm dekat Bali.
  2. Harga bilik murah,sangat berpatutan dengan interior dekonya,saiz yang besar,sangat selesa.Book via agoda.com,ada diskaun RM30 time saya book.
  3. Total including tax lebih kurang RM120+ untuk 1 katil queen and 2 katil single,ada sofa,tv and private toilet.
  4. Toilet pon cantik gais.
  5. Parking yang agak spacious.Bole parking berdekatan dengan bilik anda,so tak risau la.Kalau nasib baik mcm kami,dpt park betul betul sebelah bilik.
  6. Swimming pool yang 'sangat cool' menghadap pantai.Instagrammable 
  7. Pantai Batu Feringghi yang direct reachable dari resort.Ada laluan direct dari swimming pool ke pantai batu feringghi.

In conclusion,sangat puas hati dengan staycation dekat The Lost Paradise Resort.So anyone yang ada plan nk pegi .Penang tapi tak tahu nk stay mana,maybe boleh try ke sini.Staycation done,jom balik hospital.Till the next one okay.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments